42719_9.jpg
42719_13.jpg

A+C ARCHITECTS OFFICE

Skokie, Illinois 

As a growing architectural practice, we were eager to create a vibrant, light-filled workspace for our staff. We renovated a small warehouse located on Main Street in the Village of Skokie within a corridor that is largely populated by mid-century-era buildings. Our design solution replaced the façade with ground-to-ceiling windows and punctured the roof to add height within the space, along with clerestory windows, bringing in multiple angles of daylight exposure. The interior is clean, minimal, and open; it also features a highly visible community art gallery space next to the design studio. 

SIZE

4,000 SF 

 

 

CONSTRUCTION COST

$400,000 

PROGRAM

  • 3 private offices 

  • Open-plan studio 

  • Conference room 

  • Storage and break room 

  • Model shop 

  • Gallery 

 

 

TEAM  
Client:  a+c architects 

Architecture:  a+c architects 

Interior Design: a+c architects 

MEP:  a+c architects 

GC:  a+c architects  

Photography:  Patsy McEnroe Photography

42719_12.jpg
42719_8A.jpg